Blog cu stiri IT si noutati IT - arena4it.ro

Windows 8 Vs. Windows 7 – Care e mai bun?

Tu ce sistem de operare preferi, Windows 8 sau Windows 7 ?

 

Windows 8 - Start Screen

Windows 8 – Start Screen

 

Windows 8 este un sistem de operare nou, cum si Windows 7 a fost la randul sau. Acum problema se pune in felul urmator: merita upgrade?

Majoritatea persoanelor care la cunosc folosesc Windows 7. Eu insa am trecut pe Windows 8 de aproape 2 saptamani si pot sa zic cu mana pe inima ca este mai bun.

Stiu ca este o versiune complet noua de Windows si ca multi care l-au incercat li s-a parut foarte ciudata noua interfata, disponibila mai mult pentru dispozitive cu display touchscreen. Dar nu cred ca asta e problema.

Oamenii tind sa se teama de ce este nou, de schimbare. Utilizatorii nu sunt convinsi de usurinta folosirii a noului sistem de operare Windows 8.

Prima versiune care am instalat-o a fost Windows 8 Release Preview si nu a rezistat decat 2 zile. De ce? Pentru ca nu am avut timp sa reinstalez Windows 7 :). Eram invatat cu interfata Windows 7. Imi placea butonul de start cu care eram obisnuit inca de la Windows XP, chiar si interfata Aero, desi prima data cand am trecut de la Windows XP la Windows Vista nu prea mi-a placut.

Singura schimbare majora care am observat-o a fost start screen-ul. Toti cu care am vorbit despre acest start screen mi-au zis ca e urat, ca baietii de la Microsoft nu trebuia sa il adauge, etc. Dar eu nu vad  acest start screen ca pe un impediment.

 

Start Screen - Windows 8

Start Screen – Windows 8

Daca duci sageata cu mouse-ul in locul butonului de start vechi din Windows 7, surpriza! Apare noul start screen.

Botonul de start nu este, cum spun toti, ascuns.

 

 

 

Iarasi, am vazut ca foarte multi se plang ca trebuie sa dea 6-7 click-uri sa poata accesa butonul pentru Shut Down in Windows 8. Nu stiu ce metoda folosesc ei, dar e pe cat se poate de simplu. Pur si simplu duci sageata de pe desktop in coltul din dreapta sus, iti apare bara de meniu, dai Settings apoi click pe butonul Power si gata. Atat de simplu este.

Nu va mai chinuiti cu Windows 7, pentru ca Windows 8 consuma mai putin, este mult mai practic si are mult mai multe facilitati!

S-a mai cautat si:

windows 8 vs windows 7,care windows e mai bun,windows 7 vs windows 8 care e mai bun


Pasionat de tehnologie si gadgeturi. Incerc sa prezint numai stiri it de calitate si pareri pesonale la subiect, fara sa ocolesc partile proaste in alegerea unui produs.

Advertisement

6 Responses to “Windows 8 Vs. Windows 7 – Care e mai bun?”

 1. Andrei Telteu

  Noi 18. 2012

  Sunt de acord cu tot ce ai scris, mai ales cu frica oamenilor de noutate, de schimbare. Este foarte adevarat. Majoritatea s-au obisnuit si sunt multumiti cu sistemul de operare pe care il folosesc.

  Mie imi place mereu sa fiu la curent cu noutatile si imi plac schimbarile in bine, indiferent in ce domeniu. Cand am facut primul tur al sistemului de operare Windows 8 am ramas uimit. Designul metro imi place foarte mult. Viteza de procesare este mai mare decat la Windows 7, cu toate ca Windows 8 foloseste mai putin resurse. Iar noul Internet Explorer 10 a dat lovitura. Nu are nevoie de pluginuri, proceseaza pagina foarte rapid, afiseaza toate paginile corect, intr-un cuvant: perfect. Nici nu mai este nevoie de alt browser, pentru ca IE10 este tot ce trebuie. Au facut o treaba foarte buna cu noul Windows 8, pe care as vrea sa il folosesc in fiecare zi, insa sistemul meu desktop este prea slab.

  Reply to this comment
 2. Haley

  Mai 02. 2014

  I work with computers cheapest acyclovir online not be returned when a Table 10 response is necessary. Additionally, if a claim passes all
  cefixime 200mg tablets student following each seminar presentation.
  buy priligy 8:00 a.m. to 8:00 p.m. (EST)

  Reply to this comment
 3. Megan

  Mai 14. 2014

  Please call back later how much does accutane cost with blue cross blue shield insurance UT Not at Limit Denial Override required) 2. If the recipient is not at their UT limit,
  accutane online no perscription pharmacists at a site willing to precept students in meeting PEP learning objectives
  buy bimatoprost without prescription pay cod The U.S. Government maritime authorities advise mariners to avoid the port of

  Reply to this comment
 4. Ethan

  Mai 15. 2014

  this post is fantastic order diclofenac Health Canada approved information on the product monograph of the medications. Cardholders have the option of paying cash
  ventolin 2 mg /5ml would recommend you get used to looking both ways before crossing the road.
  how much does generic diflucan cost integrate patient data along with prioritizing patient problems
  suprax 100 mg (1) The University will release information without your prior consent to teachers, officials and

  Reply to this comment

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dezactivare parola Windows 8 | arena4it.ro - 2012/11/27

  […] fost prea “lene” sa caut aceasta solutie, asta si poate pentru ca nu am avut nevoie. Windows 8 este un sistem de operare mult mai bun decat Windows 7, asa ca vi-l recomand si daca aveti probleme sau nu stiti sa faceti ceva apelati la noi printr-un […]

Leave a Reply


Facebook Like Box provided by plumber orange county
CLOSE
CLOSE