Blog cu stiri IT si noutati IT - arena4it.ro

Uniunea Europeana cere modificari de la Google pentru termenii de utilizare

 

Steagul Uniunii Europene

Uniunea Europeana vrea ca gigantul Google sa instiinteze mai bine utilizatorii despre volumul de date personale pe care il stocheaza prin intermediul cookies cat si o afisare mai buna a informatiilor legate de localizare si a celor legate de serviciile bancare atasate contului google.

 

Google are în aceste zile un conflict nu doar cu autorităţile franceze, al căror curent proiect de lege ar obliga împărţirea veniturilor publicitare ale companiei cu furnizorii de conţinut, ci şi cu autorităţile Uniunii Europene, care au înaintat o scrisoare oficială prin care îşi exprimă dezaprobarea cu politicile de confidenţialitate Google.

Incidentul a început în luna martie a acestui an, când Google a unificat termenii de utilizare şi clauzele de confidenţialitate ale celor 60 de servicii ale sale într-un singur document. Uniunea Europeană şi-a exprimat încă de atunci reticenţa, cerând o amânare a activării acestor noi termeni unici de utilizare, însă Google a preferat să ignore această cerere.

 

Sursa: go4it.ro


Pasionat de tehnologie si gadgeturi. Incerc sa prezint numai stiri it de calitate si pareri pesonale la subiect, fara sa ocolesc partile proaste in alegerea unui produs.

Advertisement

2 Responses to “Uniunea Europeana cere modificari de la Google pentru termenii de utilizare”

 1. bucur

  Mar 29. 2013

  Google este prea mare, prea boier ca sa se uite la noi, astia muritori 😀
  Si … daca nu o sa fie de acord google cu ce zice UE, ce va face UE? Va taia accesul cetatenilor UE la produsele google ? Nu cred. Il va da in judecata pe urias? Nu cred. – si chiar de va face asta …. ce vrea UE sa obtina?
  Google stie tot si despre noi muritorii si despre astia din UE. Ei zic ca nu vor folosi aceste informatii in scopuri maligne insa… nu cred ca exista cineva pe planeta asta care sa nu foloseasca puterea care i-a fost investita. Una este sa spui si alta este sa si faci. Pe initiatorii unui astfel de proiect Google ii cunoaste, a stat la masa lor, a vazut cu cine stau la masa, stie de ce sufera, la cate sedinte de golf au fost etc.
  Ah stiu… UE ne va pune pe noi in garda ca google face lucruri nu tocmai ortodoxe (a se citi corecte nu ceva legat de religie) si ne vor avertiza sus-pusii si ghiciti ce vom face noi? Vom face fix la fel… Comportament de oi?

  Reply to this comment

Leave a Reply


Facebook Like Box provided by plumber orange county
CLOSE
CLOSE