Blog cu stiri IT si noutati IT - arena4it.ro

Oracle VM VirtualBox este cea mai buna masina virtuala

Oracle VM VirtualBox    (https://www.virtualbox.org/)

Oracle VM VirtualBox este dupa parerea mea cea mai buna solutie de masina virtuala existenta acum.  Avantajul major fata de concurentul sau direct si anume VMware Workstation care a ajuns la versiunea 9 si costa in jur de 190 de euro fara taxe, nu este numai faptul ca este free, ci si stabilitatea excelenta.

Pentru nestiutori o sa explic in cateva cuvinte ce este o masina virtuala. Ideea de baza e simpla. Pot sa rulez un sistem de operare in interiorul altui sistem de operare pe care o sa-l numesc in continuare sistem de operare mama.

Spre exemplu am un windows 7 instalat si am nevoie de un windows xp. Nici o problema. In cateva minute prin intermediul unui disk ori a unei imagini de pe computer instalez un sistem de operare in masina virtuala. Avantajele sunt multiple. Daca “stric” sistemul de operare si sunt destul de inteligent ca dupa o instalare “fresh” a lui sa ii fac un back-up (prin simpla copiere a fisierului generat de Oracle VM VirtualBox in alt folder), pot sa restaurez imediat prin simpla recopiere a lui in locatia initiala.

Pentru cei care descarca de pe internet tot felul de programe accesand site-uri care prezinta potential risc de virusare al calculatorului recomand cu caldura folosirea Oracle VM VirtualBox. Va puteti virusa sistemul de operare virtual fara teama. Restaurarea lui se face imediat asa cum am explicat mai sus fara a afecta sistemul de operare mama.

Untitled-1

Programatorii folosesc acest soft pentru a testa diverse programe in alte sisteme de operare.

Alt avantaj este faptul ca poti sa folosesti fara probleme USB-urile in masina virtuala, ai bineinteles acces la internet, poti chiar sa creezi un “share folder” si anume partajezi un folder din sistemul de operare mama care sa fie vizibil in masina virtuala. Acolo iti poti pune tot ceea ce ai nevoie.

Se pot instala multiple sisteme de operare atat windows cat si linux, unix, solaris, bsd, imb, max os x sau altele folosind foarte usor Wizard-ul Oracle VM VirtualBox.

win7

 

sursa foto https://www.virtualbox.org/

 

 

mac_os_x

 

sursa foto https://www.virtualbox.org/

 

 

gnome

sursa foto https://www.virtualbox.org/

 

Documentatii Oracle VM VirtualBox

https://www.virtualbox.org/wiki/Documentation

Puteti descarca Oracle VM VirtualBox     de aici

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

 

 

https://www.virtualbox.org/


Pasionat de tehnologie si gadgeturi. Incerc sa prezint numai stiri it de calitate si pareri pesonale la subiect, fara sa ocolesc partile proaste in alegerea unui produs.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply


Facebook Like Box provided by plumber orange county
CLOSE
CLOSE