Blog cu stiri IT si noutati IT - arena4it.ro

nVidia nu este in topul clasamentului de vanzari ale chip-urilor grafice pentru telefoane mobile

Nvidia nu este in topul clasamentului pentru producatorii de chipseat-uri grafice pentru mobile

Nvidia Logo

nVidia, unul dintre cei mai mai producatori de chipseat-uri grafice pentru PC si nu numai, nu se afla in topul clasamentului producatorilor de chipuri grafice pentru telefoane mobile.

 

Ceva neasteptat putem spune, ca nVidia, sa nu se afle in topurile producatoriilor de chipsuri grafice pentru telefoanele mobile, pentru ca dupa toate stirile despre NVIDIA Tegra, despre procesoarele Qualcomm Snapdragon, ar fi de asteptat sa conduca cu usurinta piata grafica pentru terminalele mobile.

Conform unui studiu asupra pietei, Qualcomm are o cota decenta pentru vanzarile de telefoane mobile in materie de GPU (26,4%), dar NVIDIA reprezinta numai 2,5%, clasandu-se in spatele IP ARM (12,9%) si IP Vivante (9,8).

Adevarat, cifrele ar fi fost foarte diferite in cazul în care notebook-urile ar fi fost incluse in categoria „mobil”, dar acestea sunt inca la categoria PC-uri, astfel incat este de inteles clasamentul respectiv.

 


Pasionat de tehnologie si gadgeturi. Incerc sa prezint numai stiri it de calitate si pareri pesonale la subiect, fara sa ocolesc partile proaste in alegerea unui produs.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply


Facebook Like Box provided by plumber orange county
CLOSE
CLOSE