Blog cu stiri IT si noutati IT - arena4it.ro

Inceputul sfarsitului Facebook ?

Facebook este aproape de sfarsit ?

Facebook, I want my friends back!

Desi totul a inceput undeva prin mai, in primavara anului 2012, nu am putut sa nu observ ca noi cei mici, bloggeri, brand-uri non profit, scoli, fotografi, artisti, muzee, galerii de arta, companii de fast food, licee si multi altii, nu mai ajungem la toti fanii nostrii, pentru care am muncit atat de mult sa ii alaturam grupului nostru pe facebook.

Ca sa ajungem la toti cei care au dat like, subscribe la paginile noastre trebuie sa platim fiecare postare in parte, si daca nu alegem sa facem asta, ajungem la maximum 15-20% dintre ei.
Voua vi se pare normal, sa spui cuiva ca, da, da un like aici si te abonezi la tot ceea ce noi spunem, la tot ceea ce noi scriem, la tot ceea ce noi facem, ca apoi sa poti ajunge doar la un mic grup dintre cei care vor asta, si ca sa ajungi la toti cei care le-ai promis asta trebuie sa platesti ?

Facebook a devenit lacom

Cu toti stim ca atunci cand devi lacom, castigi doar pe o perioada scurta. Oare de cat timp va fi nevoie ca brandurile mari sa isi dea seama ca e o investitie degeaba, ca fanii reali sunt fanii care le cumpara produsele si ca like-urile care le au sunt doar pentru ca au platit pentru ele?
Personal, ma gandesc ca daca incerc sa dau promote la o postare pe facebook zilnic pentru cei ~1500 de like-uri care le avem in momentul de fata la pagina noastra pentru arena4it.ro, ar trebui sa platesc 10$.
Daca facem un calcul aproximativ, cu 2 postari pe zi, ar insemna pe luna 600$, si pe an undeva la 7300$. Acum ma intreb eu, de ce sa platesc acesti bani? Sa ajung la fanii pentru care deja am platit o suma destul de mare pentru ceva personal?

Facebook devine un lux?

Ok, am inteles, Facebook face asta pentru paginile brand-urilor mari, care nu conteaza care este suma de plata atata timp cat articolul lor ajunge la „fanii” lor, dar de ce sa faca asta la cei incepatori ?

Toti zic ca romanii vor totul gratis, ca asta este gandire de roman, insa nu sunt de acord cu ideea asta. Sunt de acord cu libera alegere, si din moment ce sunt alte optiuni, retele gratuite precum Google+, Twitter, So.cl, si care vor ramane mereu asa, zic de ce nu ?

Bun, acum sigur te intrebi, de ce as vrea sa folosesc acele retele de mai sus daca nu au utilizatori precum Facebook. Simplu, nu o sa iti mai permiti sa ai o pagina cu multi fani, eventual ramai cu cei care ii ai, si ajungi la maximum 15-20%, pe cand tu ai platit pentru 100%, asta in cazul in care deja esti cunoscut si like-urile primite sunt doar de la cei interesati si care te-a cautat si ti-au dat like doar pentru ca te stiu pe tine ca firma, ca om, sau ca institutie.

The End

Asadar, astept cu drag ca aceasta „lacomie” din partea celei mai mari retele de socializare sa ia sfarsit, si astept nerabdator ca acest articol sa ajunga la cat mai multe persoane care fac prostia de a plati pentru ceva ce odata era gratuit.  Sunt constient ca nu o sa fiu luat in serios, poate chiar criticat, chiar evental sa scada pretioasele like-uri de la pagina, dar este un risc pe care trebuie sa mi-l asum. Nu sunt impotriva facebook, sunt impotriva lacomiei si impotriva incercarii de a dobora pe cei mici, si nu se acorda sanse pentru a creste.

 
Citeste mai multe despre aceasta problema, nu sunt singurul care gandeste asa!
 

The end of Facebook


Pasionat de tehnologie si gadgeturi. Incerc sa prezint numai stiri it de calitate si pareri pesonale la subiect, fara sa ocolesc partile proaste in alegerea unui produs.

Advertisement

One Response to “Inceputul sfarsitului Facebook ?”

  1. Alex

    Oct 27. 2012

    Ai perfecta dreptate in cele spus mai sus. Din pacate nu se va face nimic in aceasta privinta. Atat timp cat vor fi oamenii dispusi sa plateasca, reteaua va exista. Plus facebook va gasi mereu metote sa te convinga sa ramai user fidel. Ceea ce vrei noi, nu prea conteaza. cel mai mul ma deranjeaza pretul diferentiat. La un user cu 1500 fani ii cere 1 euro pentru postare si altuia cu 800 ii cere 4 euro.

    Reply to this comment

Leave a Reply


Facebook Like Box provided by plumber orange county
CLOSE
CLOSE